KONSALTING

Naša firma pruža usluge konsaltinga u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT), koje uključuju analizu potreba klijenata, izradu plana razvoja informacionog sistema, procjenu i izbor potrebnog harvera, sistemskog i razvojnog softvera, kao i detaljno planiranje realizacije planiranih rješenja.

Usluge konsaltinga predstavljaju bitan dio naše ponude.

Kako bi se obezbijedila efikasnost, veća produktivnost poslovanja i optimizovali troškovi mora se voditi računa o pravilnom upravljanju i razvoju ICT resursa. Imajući u vidu eksplozivan razvoj ICT tehnologija, veoma je teško uhvatiti korak sa novitetima u ovoj oblasti.

Glavno pitanje

Koji proizvod ili tehnologiju odabrati, od kojeg proizvođača, kako integrisati opremu ili rješenje u postojeći sistem, koliko će to sve da košta, itd…?

Kako nijedan proizvođač ne nudi sve na jednom mjestu, a da je to najbolje u svojoj klasi, onda smo prinuđeni integrisati različite tehnologije i proizvode, od različitih proizvođača, a posebno je kompleksna integracija novih rješenja i proizvoda u postojeći informacioni sistem.

Ako se napravi pogrešan izbor ICT rješenja, ta investicija može biti preskupa bez obzira na početnu cijenu.

Naše dugogodišnje iskustvo u projektovanju i izvođenju mnogih ICT rješenja pomoći će našim korisnicima da izaberu pravi put:

  • da se investicije u ICT otplate u što kraćem roku, na najefektivniji način,
  • da optimalnim korištenjem budu produktivniji u svom poslu.

Dodatna investicija u pravi konsalting uvijek se isplati jer su najskuplja ona rješenja koja ne rade!